Feng Shui & Διακοσμηση

Τι κάνω λάθος? Feng-shui

Πολλές φορές διαβάζουμε τόσα για το τι πρέπει να κάνουμε ώστε να έχουμε καλό Feng Shui στο σπίτι μας, που μπερδευόμαστε περισσότερο και καταλήγουμε σε λάθη.
 
Αντ’ αυτού θα προσπαθήσω να σας βοηθήσω και να σας ξεμπερδέψω, με το να σας δείξω τα λάθη που όλοι μας κάνουμε εν αγνοία μας.
 
• Ξεκινώντας από την είσοδο εξωτερικά, έχουμε την τάση να συσσωρεύουμε πράγματα, που δεν χωράνε μέσα στο σπίτι. Η είσοδος πρέπει να παραμένει καθαρή και ανεμπόδιστη από αντικείμενα που δυσκολεύουν την ομαλή ροή της στο εσωτερικό του σπιτιού.
 
• Συνήθως στην είσοδο, μόλις μπαίνουμε στο σπίτι υπάρχει ένας καθρέφτης. Τον τοποθετούμε εκεί για να μεγαλώνει τον χώρο οπτικά (ένα διακοσμητικό τρικ) και γιατί βολεύει, καθώς πάντα ρίχνουμε μια τελευταία ματιά φεύγοντας. Φανταστείτε ένα μπαλάκι του τένις και μια ρακέτα. Το μπαλάκι είναι η ενέργεια και η ρακέτα είναι ο καθρέφτης. Ανοίγοντας την πόρτα το μπαλάκι μπαίνει μέσα και η ρακέτα το αποκρούει στέλνοντας το μπαλάκι πάλι πίσω. Μια τρύπα στο νερό δηλαδή.
 
• Επίσης συνηθίζουμε να βάφουμε κομμάτια στο χώρο μας με έντονα χρώματα και αυτά είναι συνήθως κολόνες ή καμινάδα τζακιού ή εσοχές, εξοχές. Δηλαδή τονίζουμε τα εμπόδια ή ενισχύουμε ένα στοιχείο σε τέτοιο βαθμό που το βοηθάμε να μας βλάψει.
 
• Έχουμε ακούσει ότι το νερό είναι καλό Feng Shui και φέρνει πλούτο αλλά σχεδόν πάντα το τοποθετούμε σε λάθος μέρος και φυσικά έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα.
 
• Κρεμάμε στο χώρο ράφια, σε σημεία κλειδιά ώστε να μας βολεύουν, τοποθετούμε βιβλία ή αντικείμενα αγνοώντας τα βέλη ενέργειας που δημιουργούμε.
 
• Προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μια ερωτική ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο, προσθέτουμε κόκκινο χρώμα σε τέτοιο βαθμό που η ενέργεια μας δίνει ένταση, χωρισμούς, καυγάδες και καταλήγουμε να κοιμόμαστε μόνοι.
 
• Αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα του μπάνιου ή δεν κλείνουμε το καπάκι της λεκάνης.
 
• Αμελούμε να κάνουμε μικρές επιδιορθώσεις. Ένας τοίχος με μούχλα, μια καμένη λάμπα, ένα καζανάκι ή μια βρύση που στάζει, ένα παράθυρο που δεν κλείνει καλά.
 
• Δεν αερίζουμε επαρκώς το σπίτι μας σε καθημερινή βάση, αφήνουμε ξέστρωτα τα κρεβάτια.
 
• Αμελούμε στο καθάρισμα να παίρνουμε την σκόνη κάτω από καναπέδες και κρεβάτια.
 
• Δημιουργούμε λόγω έλλειψης χώρου, εναλλακτικούς χώρους αποθήκευσης κάτω από τα κρεβάτια και πίσω από τις πόρτες.
 
Παν μέτρον άριστον.
Αποφεύγετε τα έντονα χρώματα, τις θεραπείες Feng Shui, τα πολλά ή σπασμένα αντικείμενα και διατηρείτε τον χώρο φρέσκο, καθαρό και σε τάξη.
 
Αν θέλετε κάτι παραπάνω καλύτερα να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό που μπορεί να σας βοηθήσει και να σας καθοδηγήσει με ασφάλεια ώστε να δείτε τα αποτελέσματα που θέλετε.

Ειρήνη Σπανέλη

Ειδική σύμβουλος Feng Shui (Πτυχιούχος στη Γερμανία DFSI - έτος 1999). Αρθρογράφος στα περιοδικά: Σπίτι και ποιότητα ζωής, Αγορές και προτάσεις για το σπίτι, Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", Εγώ, Max, Pink woman, Vita, DecoBuy, Fengshui & σύγχρονη ζωή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.